Andre byggesæt?


Jeg har solgt ialt 18 QD/QG-byggesæt, og jeg har kun nogle få ukomplette tilbage.

I et forsøg på at holde omkostningerne nede, har jeg forsøgt at lave - og få lavet - delene til byggesættet som hobbyarbejde. Det har imidlertid ikke fungeret tilfredsstillende; dels har mit eget arbejde med fremstilling af dele, ætsning m. v. været omfattende, dels har der været store problemer med støbning af vognkassedele. Derfor har jeg besluttet at evt. fremtidige byggesæt i væsentlig grad skal udføres "i byen" som lønarbejde.

Det indebærer at

Så medmindre jeg arver, vinder i lotteriet eller får hjælp fra anden risikovillig kapital, kommer der ikke flere byggesæt fra min hånd. QD/QG-byggesættet fortsætter jeg med så længe som jeg synes det er rimeligt under de nuværende forudsætninger.

Jeg er naturligvis åben for forslag, men I må ikke forvente at jeg skal betale en stor del af gildet.

Jeg har i løbet af 2002 solgt 5 byggesæt, så I kan se at det går ikke hurtigt. Til gengæld har jeg fundet muligheder for at få fremstillet nogle ting billigere og nemmere: Ætsearbejde i England, og messingstøbning i Korea. Så mulighederne for at lave flere byggesæt i fremtiden eksisterer skam. Om det bliver virkelighed, afhænger af efterspørgslen og jeres villighed til at hive skillingerne op af mulvarpeskindet.

2008-03-16: Jeg kan tilføje at der i de senere år kun har været meget få forespørgsler om byggesæt i skala 0. Samtidig har mit handicap efter blodproppen i december 2004 medført at jeg ikke længere arbejder på mine modeller i skala 0, så flere byggesæt bliver det næppe til.

Venlig hilsen
Erik Olsen

Opdateret 2009-01-02