Nyheder og kommentarer


2009-01-01:
Jeg er begyndt at opdatere artiklerner med en anden typografi som gør teksten lettere at læse på skærmen.

2008-03-16:
Jeg er nu færdig med at opdatere artiklerne i denne afdeling af hjemmesiden til HTML 4.01 Strict som er den nyeste HTML-standard. Undervejs har jeg genscannet en del tegninger og fotos, og jeg har oversat to artikler af Flemming Lund fra DMJK som desværre døde i 2004, til engelsk (se under "Trækkraft").

2008-02-09:
Artiklerne om Belastning af jævnstrømsmotorer i modellokomotiver og Sporplanlægning er revideret og ændret fra pdf til html.

2007-10-27:
Jeg er begyndt at opdatere siderne til en nyere version af html-kode. Dette indebærer at visse ældre koder må fjernes. Således bestemmer koden ikke længere om et link åbnes i det eksisterende eller i et nyt vindue. Hvis læseren ønsker at et link åbnes i et nyt vindue, tryk venligst på "Shift"-knappen mens der klikkes på linket.

2007-08-19:
Jeg har lagt en artikel om sporplanlægning og tegning af sporplaner op, se Sporplanlægning.

2005-04-06:
Jeg er begyndt at opdatere disse sider ved brug af nutidig html-kode og css typografiark. Mit mål er at hver side validerer i forhold til html- og css-standarderne og ser ens ud i de mest anvendte browsere. Artikler skal kunne printes ud på A4-papir uden problemer. Vær overbærende hvis det ikke skulle lykkes i første omgang, men send en e-mail hvis du finder noget som bør rettes.

Venlig hilsen
Erik Olsen


Kender du Usenet?

Usenet er nyheds- eller debatgrupper som findes i mange lande.

På dansk findes bl. a. nyhedsgrupperne:

Kender man ikke på forhånd den danske del af Usenet, kan man finde forskellig information på http://www.usenet.dk/. Opkobling til nyhedsgrupperne sker normalt til den nyhedsserver som din internetudbyder har. Nogle udbydere har ikke egen nyhedsserver, i så fald kan man bruge http://dotsrc.org/usenet/ (gratis) eller http://news.individual.net/.

Der findes endvidere følgende udenlandske modeljernbanegrupper som jeg selv følger:


Jeg har gennem tiden skrevet en del artikler om forskellige emner indenfor modelbygning og modelbaner. Nogle har tidligere været offentliggjort i forskellige tidskrifter (anført under titlen i hvert enkelt tilfælde); andre har ikke tidligere været offentliggjort.

Offentliggørelse og copyright:

Artikler, tegninger og fotografier fra disse hjemmesider må frit anvendes til privat brug, og modeljernbaneklubber og -foreninger tilsluttet DMJU må offentliggøre dem i eget medlemsblad når mit navn og URL nævnes. Al anden anvendelse og offentliggørelse kræver min udtrykkelige tilladelse.

Udskrivning af artiklerne:

Jeg prøver at kontrollere udskrifter fra Internet Explorer 7.0 med alle marginer sat til (default) 19 mm, så grafikken ikke brydes af sideskift og kommer med i hele bredden. Det er dog ikke altid det lykkes, især i forbindelse med rettelser.

Jeg har i forbindelse med omlægning af siderne til nutidig html- og css-kode bemærket at Internet Explorer i nogle tilfælde udskriver siderne forkert; især hvis billeder er floated, udfylder den efterfølgende tekst ikke den derved opståede plads korrekt (på skærmen ser det rigtig nok ud).

I så fald kan man anvende Mozilla Firefox hvor udskrifterne bliver mere korrekte. Mozilla Firefox version 3 for Windows (dansk) kan downloades gratis fra http://www.mozilla-europe.org/da/firefox/.

Hvis du har problemer med udskrift af en artikel, så herom.

Opdateret 2009-10-18